Hanneke Kappen: e-mail - contact

Geschiedenis

White Honey
White Honey was de band waar ik in korte tijd heel veel mee heb opgetreden. We speelden ons helemaal gek. Geweldige herinneringen. Ons nummer Nothing going on in the City werd zelfs de titel van een boek over het Groninger Springtij. Op youtube is White Honey terug te horen en te zien. (Derk Jolink, Peter Walrecht, Erwin Java en Robbie Elzenga)

Stampij
Het allereerste radioprogramma dat ik presenteerde was Stampij, een hardrockprogramma. Alfred Lagarde had zijn programma Betonuur op de dinsdagmiddag bij de VARA, ik ging nog veel en veel harder te keer op de dag erna (KRO).
Het is ongelofelijk hoe vaak ik tot op de dag van vandaag aangesproken word op deze show. Keurige meneren die ik tegenkom op congressen en symposia vertellen deze keurige mevrouw over hoe ze vroeger wild headbangend en luchtgitaar spelend aan de radio gekluisterd hebben gezeten. Er zijn veel complete uitzendingen van Stampij te vinden op het internet. Onlangs hoorde ik een bijzondere versie gemaakt door een echte liefhebber. Hij had mijn stem zorgvuldig uit de uitzending gefilterd. Er bleef alleen muziek over. Ik beschouw dat maar als compliment voor mijn muziekkeuze.

Jezietmaar
Jezietmaar was het eerste TV programma dat ik presenteerde. Het was een jongerenprogramma met interviews en geweldige muziek. Ongelofelijk wie ik allemaal ontmoet heb in die tijd. The Police, Tina Turner, Olivia Newton John, Carlos Santana. INXS, Siouxie and the Banshees, The Stranglers om maar een paar namen te droppen, en heel veel geweldige Nederlandse bandjes. Mooie samenwerking met heel veel mensen, met Michiel Praal, Marijke Klasema, Harry de Winter en nog veel meer. 

Human Electrics en State of Soul
Twee bandjes waar ik met plezier aan terugdenk. Gerry Arling, Jeroen van Olphen en Jeffrey Sopacua zaten in beide bands. 

Hanneke Kappen en Winfred Buma
Met gitarist Winfred Buma deel ik een lange geschiedenis. We spelen tot op de dag van vandaag heel graag samen. Verstilde muziek maken we. Alleen een stem en een gitaar.
Liedjes van verlangen noemen we het. 

Kappen en Klat
Met pianist Boelo Klat maakte ik twee CD's. Op de site van Boelo zijn een paar nummers te horen.  

Kapsonic
Kapsonic is een project van mijn broer Harry en van mij. We maken muziek sinds we klein zijn. We zaten samen in fijne bands met namen als Ada and the Cocks, en Ella Fitz and the Geralds. We gingen jarenlang elk onze eigen muzikale weg, om elkaar in Kapsonic weer terug te vinden. Eigen muziek, eigen teksten.
We treden op als duo, of als trio met gitarist Winfred Buma.
www.Kapsonic.com

Stand out from the Crowd ft. Jan (de) Roos
Kapsonic (Hanneke Kappen Harry Kappen)

Dit lied is gecreëerd rond originele geluidsopnames van de beroemde straatzanger Jan (de) Roos. Hij kwam uit het Friese Ureterp en bereisde met de bus de drie Noordelijke Provincieën. 
Zijn verschijning en stemgeluid hebben op iedereen die hem ooit hoorde of zag een onuitwisbare indruk gemaakt. De tekst van het lied is bedoeld als ode aan de eigenzinnigheid. 


Valentina (Tereshkova)
Kapsonic
(Hanneke Kappen Harry Kappen)
Valentina Tereshkova was de eerste vrouwelijke kosmonaut. Op 16 juni 1963 werd de Vostok 6 gelanceerd. Voor Valentina ruimtevaarder werd, werkte ze in een textielfabriek. 
In Rusland is ze tot op de dag van vandaag een beroemdheid. We hebben het lied bij haar laten bezorgen. Nog niks van haar gehoord...

Toegepaste Kunst
Voor congressen en andere bijeenkomsten maak ik graag speciale teksten/muziek. Muziek raakt vaak net een andere snaar dan dat woorden alleen dat doen. Muziek kan de inhoud van de bijeenkomst heel mooi verdiepen. 

© Hanneke Kappen 2000-2024 - info@hannekekappen.nl